Over de taarten van Floor

Over Floor

Al zo lang ik me kan herinneren, bak ik taarten. Dat begon op een stoel voor het aanrecht met een veel te groot schort: cakes bakken omdat ik eigenlijk het beslag zo goddelijk lekker vond. Dit ontaardde in een passie voor alles wat zoet en verleidelijk is.

Ik merkte dat het creƫren, het bedenken en het uitproberen me minstens zoveel voldoening gaf als de geur en de smaak van het eindproduct. En gelukkig is dat nog steeds zo. Elke taart die ik bak, bak ik met liefde en plezier.

Hoewel ik opgeleid ben tot Neerlandica en jaren met plezier als onderwijskundige en -adviseur heb gewerkt, ben ik ook kok geweest in een biologisch restaurant en bakker in een (banket)bakkerij. Wat ik ook deed in mijn leven, ik heb altijd de droom gehad om een eigen taartenwinkel te beginnen. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik een heel goede dromer ben. Die droom bleef dus een mooie droom. Totdat een goede vriendin mij een voorbeeld van dit blog mailde. Ik was compleet verrast en realiseerde mij: 'dit is mogelijk en dit gaat lukken!'

Dit blog is officieel de eerste stap in mijn bestaan als taartenbakkende Neerlandica. Of die real life taartenwinkel er ooit gaat komen, in een klein huisje, aan de rand van het bos, met vers gebakken appeltaart in het raamkozijn, ik weet het niet... Maar het begin is er.

Ik hoop jullie te inspireren en te verleiden met mijn taarten en andere baksels. En ik hoop dat jullie een inspiratie voor mij willen zijn!